LAC FIRIZA, MARAMUREȘ

Tură ATV de o zi

Tip de activitate: tură cu ATV-ul

Durată experiență: 6 ore

Nivel de dificultate: intermediar/ avansat

Număr minim de participanți: 

Număr maxim de participanți: 7

La ce să te aștepți

Itinerar:  Lac Firiza – Platoul Izvoare – Pasul Gutâi – Sat Mara – Baraj Runcu

Aventura începe în parcarea noastră (parcarea clubului nautic Simared): ne familiarizăm cu ATV-ul, primim un instructaj de bază, ne însușim măsurile de siguranță și facem câteva ture de probă în parcare, pentru a ne asigura că fiecare aventurier este pregătit. Ghidul ne va pune la dispoziție toate documentele necesare pentru a putea participa la tur: regulament, declarația pe proprie răspundere și tabelul de primire echipament. 

Pornim în aventură pe o porțiune de drum asfaltat cu serpentine, care străbate zona împădurită de pe malul lacului Firiza și oferă peisaje minunate indiferent de anotimp. După aproximativ 20 de minute de mers, începem urcarea spre platoul Izvoare prin Valea Neagră.  

Prima pauză binemeritată o facem la Izvoare, o stațiune aflată la o altitudine de 926 m, pe un platou vulcanic, înconjurat de brazi. Ne conectăm cu natura, ne încărcăm cu energie, facem câteva poze și pornim mai departe spre pasul Gutin cu trecere prin lanțul muntos, pentru următoarele 45 de minute. Opțional, se poate face o pauză și la Hanul Țentea – Pasul Gutâi. Ne continuăm drumul pe asfalt în coborâre spre localitatea Mara, cunoscută pentru faimoasa păstrăvărie Alex. Aici facem o pauză de masă de o oră și ne delectăm cu preparate numai bune: de la păstrăv proaspăt la cârnați și costițe prăjite și cele mai gustoase produse locale: salată de vinete, slană roz, brânză, jumări și cârnați (masa nu este inclusă în prețul experienței, fiecare va plăti separat ce consumă).

După un adevărat festin în Mara, urcăm spre barajul Runcu timp de 45 de minute. Facem o pauză scurtă după care pornim spre Adventure Lake Resort pe un traseu diferit: zona Stedea – urcarea spre platoul montan Izvoare, coborâre spre Firiza prin Valea Neagră.

Traseele specifice fiecărei ture sunt stabilite de organizator în funcție de tematică, numărul de participanți, nivelul de pregătire al acestora și condițiile meteo. Acestea pot suferi modificări determinate de circumstanțele apărute pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților.

Important de reținut:

– Vă sfătuim să purtați haine pe care nu veți regreta să le murdăriți; se întâmplă frecvent să venim din tură stropiți cu noroi, face parte din experiență! 

– Traseele sunt stabilite de organizator pentru fiecare tură în parte în funcție de numărul de participanți și nivelul de pregătire al acestora. Pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților, traseul sau durata experienței pot suferi modificări.

– Vârstă minimă de participare la această experiență este 14 ani.

 • Cască de protecție
 • Ghid specializat cu atv separat
 • Sistem de lumini conform legii, pentru siguranță maximă
 • Asigurare de viața extinsă pe perioada închirierii pentru conducătorul ATV-ului
 • Echipament specific pentru activități de munte 
 • Geacă de ploaie și vânt
 • Pantofi sport/pantofi cu profil montan
 • Pantaloni confortabili, care oferă o bună protecție la vânt
 • Bidon cu apă
 • Tricou  de schimb 
 • Mănuși de ciclism

Odată ce ai decis că aceasta este experiența potrivită pentru tine (dacă nu ești încă sigur, vezi și restul experiențelor oferite de Adventure Lake Resort aici), vei completa formularul de înscriere de mai jos. Colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp pentru a valida înscrierea, pentru a stabili toate detaliile și pentru a te îndruma către plata avansului.

După ce colegii noștri au luat legătură cu tine și ați reușit să stabiliți toate detaliile legate de viitoarea ta aventură, vei primi pe e-mail o factură proforma în baza căreia vei achita 50% din suma totală. Prin plata acestui avans te asiguri că în ziua stabilită la ora stabilită, ghidul și bicicletele sunt rezervate pentru tine și grupul tău. 

Formular de înscriere la experiență

  Nume*
  Email*
  Telefon*
  Data dorită*:
  Numar de persoane*
  Tip de experiență*
  Observații*