LAC FIRIZA, MARAMUREȘ

Tură ATV - Cascada Ștur

Tip de activitate: tură cu ATV-ul

Durată experiență: 1,5 ore

Nivel de dificultate: inițiere

Număr minim de participanți: 

Număr maxim de participanți: 7

La ce să te aștepți

Dacă este prima ta aventură pe ATV, vrei să te obișnuiești cu comenzile și cauți un traseu iertător, simplu dar cu priveliști deosebite, atunci această experiență este pentru tine. 

Aventura începe în parcarea noastră (parcarea clubului nautic Simared): ne familiarizăm cu ATV-ul, primim un instructaj de bază, ne însușim măsurile de securitate și facem câteva ture de probă în parcare, pentru a ne asigura că fiecare aventurier este pregătit. Ghidul ne va pune la dispoziție toate documentele necesare pentru a putea participa la tur: regulament, declarația pe proprie răspundere și tabelul de primire echipament. 

Pornim în aventură către cascada Ștur. Prima porțiune din traseu este un drum asfaltat cu serpentine, care străbate zona împădurită de pe malul lacului Firiza și oferă peisaje minunate indiferent de anotimp. După aproximativ 30 de minute de mers, părăsim asfaltul și intrăm pe un drum forestier întreținut. Drumul ne poartă pe lângă cariera de piatră și pe lângă un izvor cu apă proaspătă timp de 20 de minute, după care ajungem la cascada Ștur. Parcăm ATV-urile și coborâm la cascadă, unde ne bucurăm de peisajul deosebit, ne încărcăm cu energie și facem poze, după care pornim înapoi spre Adventure Lake Resort.

Important de reținut:

– Vă sfătuim să purtați haine pe care nu veți regreta să le murdăriți; se întâmplă frecvent să venim din tură stropiți cu noroi, face parte din experiență! 

– Traseele sunt stabilite de organizator pentru fiecare tură în parte în funcție de numărul de participanți și nivelul de pregătire al acestora. Pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților, traseul sau durata experienței pot suferi modificări.

– Vârstă minimă de participare la această experiență este 14 ani.

 • Cască de protecție
 • Ghid specializat cu atv separat
 • Sistem de lumini conform legii, pentru siguranță maximă
 • Asigurare de viața extinsă pe perioada închirierii pentru conducătorul ATV-ului
 • Echipament specific pentru activități de munte 
 • Geacă de ploaie și vânt
 • Pantofi sport/pantofi cu profil montan
 • Pantaloni confortabili, care oferă o bună protecție la vânt
 • Bidon cu apă
 • Tricou  de schimb 
 • Mănuși de ciclism

Odată ce ai decis că aceasta este experiența potrivită pentru tine (dacă nu ești încă sigur, vezi și restul experiențelor oferite de Adventure Lake Resort aici), vei completa formularul de înscriere de mai jos. Colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp pentru a valida înscrierea, pentru a stabili toate detaliile și pentru a te îndruma către plata avansului.

După ce colegii noștri au luat legătură cu tine și ați reușit să stabiliți toate detaliile legate de viitoarea ta aventură, vei primi pe e-mail o factură proforma în baza căreia vei achita 50% din suma totală. Prin plata acestui avans te asiguri că în ziua stabilită la ora stabilită, ghidul și bicicletele sunt rezervate pentru tine și grupul tău. 

Formular de înscriere la experiență

  Nume*
  Email*
  Telefon*
  Data dorită*:
  Numar de persoane*
  Tip de experiență*
  Observații*