LAC FIRIZA, MARAMUREȘ

Tură ATV - Baraj Runcu

Tip de activitate: tură cu ATV-ul

Durată experiență: 4 sau 5 ore

Nivel de dificultate: inițiere

Număr minim de participanți: 

Număr maxim de participanți: 7

La ce să te aștepți

Întrebările principale pe care trebuie să și le pună oricine dorește să ia parte la această experiență: 

 1. Doresc să străbat și să descopăr o zonă montană superbă cu peisaje care îmi taie răsuflarea indiferent de anotimp?
 2. Doresc să îmi perfectionez tehnica de mers pe ATV pe un traseu cu segmente de drum variate? 
 3. Pot face față la 4-5 ore pe ATV?

Dacă răspunsul la întrebările de mai sus este DA, atunci această experiență este pentru tine. 

Aventura începe în parcarea noastră (parcarea clubului nautic Simared): ne familiarizăm cu ATV-ul, primim un instructaj de bază, ne însușim măsurile de securitate și facem câteva ture de probă în parcare, pentru a ne asigura că fiecare aventurier este pregătit. Ghidul ne va pune la dispoziție toate documentele necesare pentru a putea participa la tur: regulament, declarația pe proprie răspundere și tabelul de primire echipament. 

Pornim în aventură pe o porțiune de drum asfaltat cu serpentine, care străbate zona împădurită de pe malul lacului Firiza și oferă peisaje minunate indiferent de anotimp. După aproximativ 30 de minute de mers, părăsim asfaltul și intrăm pe un drum forestier întreținut. Drumul ne poartă pe lângă o fosta carieră de piatră și pe lângă un izvor cu apă proaspătă timp de 20 de minute, după care ajungem la cascada Ștur, unde facem o pauză scurtă pentru a vizita cascada și a ne reîncărca cu energie. Aventură continuă timp de 45 de minute pană la cătunul Stedia, cu o pauză de 10 minute la nevoie (în funcție de grup). De aici, pornim spre barajul Runcu cu trecere prin platoul montan Cheile Tătarului. Această porțiune de drum durează aproximativ 2 ore și conține diverse tipuri de traseu: porțiuni mai rapide, mai tehnice, mai ușoare. Pe acest segment ne vom bucura de o minunată panoramă spre Vârful Pleșca Mare (1292m) și vom traversa zone forestiere de molid și făget. 

Ajungem la Runcu, unde admirăm panorama, ne relaxăm și facem poze. După pauză, începem întoarcerea spre Adventure Lake Resort pe un traseu diferit. Din valea Stedia urcăm  spre platoul montan Izvoare timp de aproximativ 1h, după care coborâm spre lacul Firiza prin Valea Neagră. 

Traseele specifice fiecărei ture sunt stabilite de organizator în funcție de tematică, numărul de participanți, nivelul de pregătire al acestora și condițiile meteo. Acestea pot suferi modificări determinate de circumstanțele apărute pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților.

Important de reținut:

– Vă sfătuim să purtați haine pe care nu veți regreta să le murdăriți; se întâmplă frecvent să venim din tură stropiți cu noroi, face parte din experiență! 

– Traseele sunt stabilite de organizator pentru fiecare tură în parte în funcție de numărul de participanți și nivelul de pregătire al acestora. Pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților, traseul sau durata experienței pot suferi modificări.

– Vârstă minimă de participare la această experiență este 14 ani.

 • Cască de protecție
 • Ghid specializat cu atv separat
 • Sistem de lumini conform legii, pentru siguranță maximă
 • Asigurare de viața extinsă pe perioada închirierii pentru conducătorul ATV-ului
 • Echipament specific pentru activități de munte 
 • Geacă de ploaie și vânt
 • Pantofi sport/pantofi cu profil montan
 • Pantaloni confortabili, care oferă o bună protecție la vânt
 • Bidon cu apă
 • Tricou  de schimb 
 • Mănuși de ciclism

Odată ce ai decis că aceasta este experiența potrivită pentru tine (dacă nu ești încă sigur, vezi și restul experiențelor oferite de Adventure Lake Resort aici), vei completa formularul de înscriere de mai jos. Colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp pentru a valida înscrierea, pentru a stabili toate detaliile și pentru a te îndruma către plata avansului.

După ce colegii noștri au luat legătură cu tine și ați reușit să stabiliți toate detaliile legate de viitoarea ta aventură, vei primi pe e-mail o factură proforma în baza căreia vei achita 50% din suma totală. Prin plata acestui avans te asiguri că în ziua stabilită la ora stabilită, ghidul și bicicletele sunt rezervate pentru tine și grupul tău. 

Formular de înscriere la experiență

  Nume*
  Email*
  Telefon*
  Data dorită*:
  Numar de persoane*
  Tip de experiență*
  Observații*