LAC FIRIZA, MARAMUREȘ

Trail Running - Varful Igniș prin Rezervația Fosiliferă Chiuzbaia

Tip de activitate: Alergare montana
Durata: 4h
Nivel de dificultate: începător
Număr minim de participanți: 2
Număr maxim de participanți: 30

La ce să te aștepți

Cui nu îi place să alerge prin natură, departe de claxoane și poluare? Cei care au participat până acum la experiențele de trail running alături de Sebastian Butcovan, ne spun că alergatul montan limpezește mintea, te reîncărca energetic și te ajută să atingi o stare de bine, atât fizic, cât și psihic. 

Așadar, aceasta este o experiența potrivită pentru cei care își doresc să se distanteze de agitația urbană, de stres și de griji și să se relaxeze activ, alergând pe poteci și pe coclauri sub îndrumarea unui instructor și ghid de excepție. 

Traseul pornește din Chiuzbaia. Pornim pe marcajul punct albastru către Vârful Ignis, traversăm poienițe minunate și ajungem la Fântâna cu Borcut. Ne umplem bidoanele cu apă gustoasă, ușor acidulată, ne hidratăm și începem urcarea abruptă către vârf (exclusiv pe potecă). Ajungem în vârf, de unde admirăm vederea superbă către orașul Baia Mare, Mogoșa, Creasta Cocoșului cu munții Gutâi. Dacă avem noroc și prindem un cer senin, de pe Vârful Ignis putem admira și Tiblesul și Munții Rodnei. Ne bucurăm de experiența unică, ne hidratăm și ne refacem energia cu un Energy Bar.

Traversăm apoi o bună bucată de creastă după care începem coborârea către Rezervația Fosiliferă Chiuzbaia pe potecă marcată cu triunghi roșu. 

Situată pe versantul sudic al masivului Ignis (1307 m), Rezervația Fosiliferă Chiuzbaia ne așteaptă cu resturi fosilifere cu o vechime de 2,5 – 5 milioane de ani. Aici sunt păstrate relictele unor lacuri în a căror maluri s-au conservat că într-un ierbar, resturile vegetale ale unor păduri vechi care au existat cu mult înainte că omul să fi apărut pe pământ (resturi de mușchi și frunze de arbori exotici), 

Pornim în coborâre și închidem bucla revenind la punctul de plecare

Important de reținut:

– Vă sfătuim să purtați haine comode în tură 

– Traseele sunt stabilite de organizator pentru fiecare tură în parte în funcție de numărul de participanți și nivelul de pregătire al acestora. Pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților, traseul sau durata experienței pot suferi modificări.

– Vârstă minimă de participare la această experiență este 14 ani

 • Energy Bar
 • Apă
 • Tricou tehnic din material sintetic
 • Tricou tehnic de schimb 
 • Geacă de ploaie și vânt
 • Pantofi sport/pantofi cu profil montan
 • Pantaloni confortabili din material elastic
 • Ochelari de soare și vânt
 • Bidon cu apă
 • Bandană sintetică
 • Cremă de protecție solară

Odată ce ai decis că aceasta este experiența potrivită pentru tine (dacă nu ești încă sigur, vezi și restul experiențelor oferite de Adventure Lake Resort aici), vei completa formularul de înscriere de mai jos. Colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp pentru a valida înscrierea, pentru a stabili toate detaliile și pentru a te îndruma către plata avansului.

După ce colegii noștri au luat legătură cu tine și ați reușit să stabiliți toate detaliile legate de viitoarea ta aventură, vei primi pe e-mail o factură proforma în baza căreia vei achita 50% din suma totală. Prin plata acestui avans te asiguri că în ziua stabilită la ora stabilită, ghidul și bicicletele sunt rezervate pentru tine și grupul tău. 

Formular de înscriere la experiență

  Nume*
  Email*
  Telefon*
  Data dorită*:
  Numar de persoane*
  Tip de experiență*
  Observații*