LAC FIRIZA, MARAMUREȘ

Trail Running - Piatra Șoimului

Tip de activitate: Alergare montana
Durata: 2h
Nivel de dificultate: începător
Număr minim de participanți: 2
Număr maxim de participanți: 30

La ce să te aștepți

Cui nu îi place să alerge prin natură, departe de claxoane și poluare? Cei care au participat până acum la experiențele de trail running alături de Sebastian Butcovan, ne spun că alergatul montan limpezește mintea, te reîncărca energetic și te ajută să atingi o stare de bine, atât fizic, cât și psihic. 

Așadar, aceasta este o experiența potrivită pentru cei care își doresc să se distanțeze de agitația urbană, de stres și de griji și să se relaxeze activ, alergând pe poteci și pe coclauri sub îndrumarea unui instructor și ghid de excepție. 

Aventura începe în parcarea clubului nautic Simared. Pornim pe Drumul Maramureșului către Vârful Plestioara, facem stânga pe marcaj punct galben și ne continuăm drumul pe o potecă pe curbă de nivel care ne poartă deasupra Ferneziului. Urmează o urcare abruptă către Vârful Hija, o coborâre înspre Șaua Hija și apoi o altă urcare abruptă până la Vârful Strâmba. Coborâm o porțiune de 50 de metri și ajungem la destinație. De pe Piatră Șoimului, care este o stâncă spectaculoasă, ne bucurăm de panorama superbă către lacul Firiza și Vârful Ignis, ne hidratăm și ne refacem energia.

Coborâm apoi către Șaua Dia și urmăm Drumul Maramureșului până la Adventure Lake Resort (parcare Club Simared).

Important de reținut:

– Vă sfătuim să purtați haine comode în tură 

– Traseele sunt stabilite de organizator pentru fiecare tură în parte în funcție de numărul de participanți și nivelul de pregătire al acestora. Pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților, traseul sau durata experienței pot suferi modificări.

– Vârstă minimă de participare la această experiență este 14 ani

 • Energy Bar
 • Apă
 • Tricou tehnic din material sintetic
 • Tricou tehnic de schimb 
 • Geacă de ploaie și vânt
 • Pantofi sport/pantofi cu profil montan
 • Pantaloni confortabili din material elastic
 • Ochelari de soare și vânt
 • Bidon cu apă
 • Bandană sintetică
 • Cremă de protecție solară

Odată ce ai decis că aceasta este experiența potrivită pentru tine (dacă nu ești încă sigur, vezi și restul experiențelor oferite de Adventure Lake Resort aici), vei completa formularul de înscriere de mai jos. Colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp pentru a valida înscrierea, pentru a stabili toate detaliile și pentru a te îndruma către plata avansului.

După ce colegii noștri au luat legătură cu tine și ați reușit să stabiliți toate detaliile legate de viitoarea ta aventură, vei primi pe e-mail o factură proforma în baza căreia vei achita 50% din suma totală. Prin plata acestui avans te asiguri că în ziua stabilită la ora stabilită, ghidul și bicicletele sunt rezervate pentru tine și grupul tău. 

Formular de înscriere la experiență

  Nume*
  Email*
  Telefon*
  Data dorită*:
  Numar de persoane*
  Tip de experiență*
  Observații*