LAC FIRIZA, MARAMUREȘ

Drumeție - Piatra Șoimului

Tip de activitate: Drumetie
Durata: 4h
Nivel de dificultate: începător
Număr minim de participanți: 4
Număr maxim de participanți: 30

La ce să te aștepți

Experiența este potrivită pentru toți cei care doresc să se relaxeze activ prin parcurgerea unui traseu de dificultate medie, care ne poartă la pas până pe Piatra Șoimului, în apropierea Adventure Lake Resort. 

Aventura începe în parcarea clubului nautic Simared. Pornim pe Drumul Maramureșului către Vârful Plestioara, facem stânga pe marcaj punct galben și ne continuăm drumul pe o potecă pe curbă de nivel care ne poartă deasupra Ferneziului. Urmează o urcare abruptă către Vârful Hija, o coborâre înspre Șaua Hija și apoi o altă urcare abruptă până la Vârful Strâmba. Coborâm o porțiune de 50 de metri și ajungem la destinație. De pe Piatra Șoimului, care este o stâncă spectaculoasă, ne bucurăm de panorama superbă către lacul Firiza și Vârful Ignis, ne hidratăm și ne refacem energia cu o masă sănătoasă: pită cu slănină și ceapă, brânză și roșii (masă este inclusă în prețul experienței). 

Coborâm apoi către Șaua Dia și urmăm Drumul Maramureșului până la Adventure Lake Resort (parcare Club Simared).

Important de reținut:

– Vă sfătuim să purtați haine comode în tură 

– Traseele sunt stabilite de organizator pentru fiecare tură în parte în funcție de numărul de participanți și nivelul de pregătire al acestora. Pentru a asigura buna desfășurare a evenimentului și siguranța participanților, traseul sau durata experienței pot suferi modificări.

– Vârstă minimă de participare la această experiență este 14 ani

 • Energy Bar
 • Apă
 • Tricou tehnic din material sintetic
 • Tricou tehnic de schimb 
 • Geacă de ploaie și vânt
 • Pantofi sport/pantofi cu profil montan
 • Pantaloni confortabili din material elastic
 • Ochelari de soare și vânt
 • Bidon cu apă
 • Bandană sintetică
 • Cremă de protecție solară

Odată ce ai decis că aceasta este experiența potrivită pentru tine (dacă nu ești încă sigur, vezi și restul experiențelor oferite de Adventure Lake Resort aici), vei completa formularul de înscriere de mai jos. Colegii noștri te vor contacta în cel mai scurt timp pentru a valida înscrierea, pentru a stabili toate detaliile și pentru a te îndruma către plata avansului.

După ce colegii noștri au luat legătură cu tine și ați reușit să stabiliți toate detaliile legate de viitoarea ta aventură, vei primi pe e-mail o factură proforma în baza căreia vei achita 50% din suma totală. Prin plata acestui avans te asiguri că în ziua stabilită la ora stabilită, ghidul și bicicletele sunt rezervate pentru tine și grupul tău. 

Formular de înscriere la experiență

  Nume*
  Email*
  Telefon*
  Data dorită*:
  Numar de persoane*
  Tip de experiență*
  Observații*